Fonduri Europene – ştirile săptămânii 13-19 Noiembrie

Noi reguli privind contractele de finanţare din fonduri europene

In ultimii ani, agricultura romaneasca a progresat enorm datorita finantarilor aduse de aderarea la Uniunea Europeana. In perioada 2014 – 2020 finantarea depaseste 20 de miliarde euro.
Fondurile europene nerambursabile nu pot fi obtinute decat pe baza unui plan de afaceri bine pus la punct. Un plan de afaceri este un document care ofera o imagine a afacerii si un instrument pentru atragerea de fonduri.

Agricultura are un rol important in economie si contribuie la dezvoltarea mediului rural din Romania. Mai mult, Comisia Europeana a adoptat strategia de promovare a produselor agricole europene in 2017 care dispune de un buget de 133 milioane de euro, in crestere fata de 111 milioane de euro in 2016.

Cititi articolul complet aici.

Internet în bandă largă în România, graţie fondurilor europene

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat a 2-a fază a proiectului major RO-NET, cu o alocare de 45,7 milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR).

Început în perioada 2007–2013, proiectul are ca obiectiv extinderea accesului la reţeaua de internet în bandă largă în mediul rural din România, urmărind astfel reducerea decalajului digital din ţară.

„Acest proiect demonstrează încă o dată modul în care Fondurile structurale şi de investiţii europene contribuie la implementarea Pieţei unice digitale. Odată cu introducerea internetului în bandă largă în aceste comune, apar atât noi oportunităţi economice, dar putem vorbi și de îmbunătățirea calității vieții pentru cei care trăiesc în mediul rural”, a declarat comisarul european Corina Creţu.

Cititi articolul complet aici.

Avertizarea AFIR asupra consultantilor de fonduri europene

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) semnaleaza utilizarea acronimelor Agentiei, respectiv AFIR, precum si cel de APDRP, de catre terti care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Astfel, exista unele entitati care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor europene si care utilizeaza in denumire acronimul AFIR. Acestea folosesc in comunicari sloganele Agentiei sau utilizeaza efectiv adrese de e-mail care contin atat cuvantul AFIR, cat si APDRP (denumirea Agentiei pana in anul 2014).

Precizam ca NU exista nicio asociere intre aceste societati comerciale sau asociatii si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), precum si nicio acreditare sau acord din partea Agentiei in vederea utilizarii marcilor AFIR/APDRP.

 

Cititi articolul complet aici.

wordpress analytics