Fonduri europene, jucate la păcănele de un tânăr care voia să fie fermier
Un tânăr din Iaşi a obţinut o finanţare europeană, însă a folosit cea mai mare parte a banilor de la Uniunea Europeană la jocurile de noroc. Cu diferenţa, şi-a plătit un credit vechi şi a mai construit un grajd.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Iaşi care a cheltuit într-un mod inedit o parte din banii europeni pe care i-a primit. Andrei Anti este acuzat de comiterea infracţiunii de „schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene”.
Procurorii au menţionat că Andrei Anti, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale din judeţul Iaşi, ar fi schimbat destinaţia sumei de 107.304 lei (echivalentul sumei de 24.000 euro) virată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, cu titlu de avans, conform unui contract de finanţare semnat în cadrul programului „Instalarea tinerilor fermieri”.
Cititi articolul complet aici.
Opt linii de fonduri europene pentru afaceri mici în 2017. Care sunt tipurile de business-uri care pot fi finanțate
Antreprenorii din Romania vor putea obtine, în 2017, fonduri europene nerambursabile din cel putin 8 linii de finantare destinate micilor afaceri non-agricole. Iată care sunt beneficiarii eligibili, sumele care vor putea fi atrase si tipurile de afaceri care vor putea fi finantate cu acesti bani europeni.
Microintreprinderi.Programul Operational Regional – linia de finantare 2.1 A.
Sesiunea de depunere a proiectelor mai ramane deschisa pana pe 27 ianuarie 2017, ora 12.00. Aceasta s-a deschis pe 27 iulie 2016.
Fiecare proiect poate primi intre 25.000 de euro si 200.000 de euro finantare. Bugetul total al liniei de finantare este de 234 milioane euro, din care 199 de milioane de euro de la Comisia Europeana si 35 de milioane de euro din bugetul de stat. Propunerile de proiecte se depun in sistemul electronic MySMIS 2014.
Avantaje: finantari relativ mari, domenii de activitate din cele mai diverse.
Dezavantaje: Nu sunt eligibile firmele din Bucuresti-Ilfov si nici cele din mediul rural, pragul minim este destul de mare, iar firma trebuie sa asigure minimum 10% din investitie.
Cititi articolul complet aici.
Livada de nuci: afacere sigura si de viitor, finantata prin fonduri europene
Livada de nuci este o idee interesanta pentru anul 2017, mai ales ca cei care doresc sa inceapa o astfel de afacere au la dispozitie fonduri europene, alocate prin submasura 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
O cultura agricola care iti poate aduce profituri fabuloase este plantatia de nuci. Productia de nuci se poate valorifica atat pe piata interna, cat si la export, in diverse moduri: in coaja, sub forma de miez de nuca, ulei.
Investitia intr-o livada cu nuci este o afacere sigura si de viitor. Acest tip de afacere poate fi o investitie a parintilor pentru copiii si nepotii lor.
In prezent, pe piata europeana exista un deficit mare de miez de nuca, acesta fiind si motivul pentru care aceasta afacere iti poate asigura un profit garantat. Mai mult, se stie ca lemnul de nuc este ravnit de producatorii de mobila pentru calitatile sale, un metru cub costand 1.500 de euro.
Cititi articolul complet aici.