Fonduri Europene – ştirile săptămânii 2-7 Octombrie

PNDR: Fonduri europene de peste 60 milioane de euro, disponibile pentru fermieri

Aproximativ 61 de milioane de euro mai sunt disponibili prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru a finanta proiecte de investitii din domeniul procesarii produselor agricole. Fondurile europene nerambursabile pot fi accesate prin intermediul submasurii (sM) 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Data limita pana la care AFIR primeste proiecte prin sM 4.2 este 31 octombrie 2016, ora 16.00.

Cititi articolul complet aici.

PNDR: Cele mai profitabile specii pomicole pentru accesarea fondurilor europene

Fermierii care isi propun sa infiinteze sau sa isi modernizeze liveziile au posibilitatea sa acceseze fonduri europene nerambursabile, prin submasura 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole, din cadrul PNDR 2020.

Pentru a avea cele mai mari sanse la finantare, agricultorii trebuie sa investeasca intr-una sau in mai multe specii pomicole eligibile pentru sprijinul subprogramul pomicol.

Astfel, pomii fructiferi pentru care se pot obtine finantare sunt: Mar, Par, Gutui, Prun, Cires, Visin, Cais, Piersic, Nectarin, Nuc, Migdal, Alun si Castan.

Cititi articolul complet aici.

Renault accesează fonduri europene în România pentru sisteme de realitate virtuală

Renault a contractat un proiect european pentru sisteme de realitate virtuală pentru dezvoltarea noilor modele de vehicule, reiese din datele Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

În cadrul Acțiunii 1.1.1 Mari infrastructuri de Cercetare Dezvoltare din cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) au fost contractate 14 proiecte de circa 35,2 milioane euro pentru crearea și dotarea de noi centre de cercetare sau modernizarea celor existente și dezvoltarea clusterelor de inovare. Prin acțiunea 1.1.1 se finanțează și faza a doua a proiectului major Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics (ELI-NP) în valoare de aproximativ 174,5 milioane euro.

Cititi articolul complet aici.

 

wordpress analytics