Reşiţa vrea bani europeni pentru refacerea infrastructurii rutiere

Primăria Reşiţa speră ca pe Programul Operaţional Regional, la capitolul mobilitate urbană, să obţină bani pentru refacerea infrastructurii municipiului şi achiziţionarea de autobuze electrice, autobuze Euro 6 sau troleibuze, conform studiului de fezabilitate, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Ioan Crina.

„Eu am fost adeptul scoaterii căii de rulare a tramvaiului. Intenţionăm scoaterea liniilor de tramvai, pentru că, oricum, nu mai pot fi folosite. Chiar dacă am relua transportul cu tramvaiul, trebuiau alte linii. Sunt tot felul de probleme din cauza şinelor, şi în trafic, dar şi la intersecţii. Acestea din urmă trebuiau făcute după tramvai, nu puteam să gândim o altfel de intersecţie, pentru o altfel de circulaţie, dacă aveam tramvai”, a afirmat Ioan Crina. Pe proiecte sunt eligibile autobuzele electrice, cele Euro 6 şi troleibuze. Transportul comun, în Reşiţa, este axat pe două componente: transportul intern, pe toată lungimea oraşului, şi traseele externe, în cartierele şi satele aparţinătoare municipiului.

„Eu, personal, cred că cea mai bună variantă şi cea mai ieftină este cea cu autobuzele electrice pentru interior şi autobuzele Euro 6 pentru exterior. Sigur, dacă nu va rezulta altceva din studiu. Următoarea variantă ar fi troleibuzele, dar aici avem greutăţi, pentru că nu acoperim întregul municipiu cu banii care sunt alocaţi”, a precizat Ioan Crina. În opinia acestuia, prin scoaterea liniilor de tramvai şi achiziţionarea de autobuze electrice şi Euro 6 s-ar putea rezolva atât problema infrastructurii rutiere în Reşiţa, cât şi transportul în comun, la care se adaugă şi eliminarea noxelor.

Circulaţia tramvaielor, în Reşiţa, a fost oprită în anul 2011, după mai bine de două decenii.

Sursa: AGERPRES

wordpress analytics